Vildeste VILDost
Cirka 200 g

130 Kr.
( 0 på lager)

Køb

Denne ost er et eksempel på hvor vildt det kan blive.

Smagen er meget fyldig og kraftig, men den typiske amoniaksmag, som ses ved stærke/kraftige oste er helt fraværende og det giver en unik smagsprofil.

 

Det specielle udseende skyldes at osten har levet et omtumlet liv; Først har den stået i bunden af kælderen, hvor den høje fugtighed har fået den til at synke sammen og overfladen til at krølle. Samtidig har den været plejet meget lidt, hvilket har givet den mørke overfladekultur. Derefter er den tørret mere ned højere oppe i reolen og det har fået den til at ændre karakter.

 

Det er osten for de modige, både grundet udseendet, men også fordi svagt bitre noter er en del af smagskomplekset.

 

Denne ost leveres i grønt vokspapir.

Alder: 160 dage.

 


 

Vores VILDoste er råmælksoste med naturskorpe, hvilket betyder at mælken ikke har været pasteuriseret og det giver osten en dejlig fyldig smag.

Det betyder også at skorpen er spiselig og bidrager med fylde til smagen.

Ostene laves af mælk fra én kobesætning af græs- og høfodrede dyr og da mælken ikke bliver justeret eller ændret på nogen måde betyder det, at udsving i sæson og fodring smages i osten.

Da ostene er ydermere laves med vildkultur vil ostene aldrig være helt ens og nogle gange er der stor forskel på to oste, selvom de er lavet på samme måde og på samme tid – man bliver altså aldrig træt af at få den samme ost hver gang, det er ægte terroir :-).

 

 

IngredienserUpasteuriseret mælk, Salt, Vild mælkesyrekultur, Osteløbe

 

Næringsindhold per 100 g:

Energi: 1685 J / 403 kcal

Protein: 28 g

Sukker: < 1 g

Fedt: 38 g

 

Læs mere om VILDosten
Galleri