Loading...

Kost til børn (kommer snart)

Vi har truffet en række radikalt anderledes valg i forhold til vores børns kost. Her fortæller jeg hvad vi har gjort, hvorfor vi gjorde det, og hvilke resultater vi fik ud af det.

Kurset her er ment som inspiration, men er ikke en opfordring til at gøre nøjagtig som os, da vi som udgangspunkt vil opfordre folk til at følge de officielle anvisninger på området.

 

Baggrund

Eftersom vi hjemmeunderviser vores børn og dermed skal leve med dem hele dagen, har det været altafgørende for os at de var optimalt velfungerende - hele dagen.

På den baggrund har vi forsøgt os med ikke alene forskellige diæter, men også forskellige principper for hvirdan vi indtager måltidet og engagerer børnene i det.

I sidste ende har vi udvalgt det, der virker for os.

Og det har medført:

  • 0 kræsenhed - alt spises.
  • Meget rolige og lydhør børn med stort indlæringspotentiale.
  • Børn med konstant energinveau hele dagen.
  • Børn med stor kærlighed til mad og stort engagement i forbindelse med spisning og madlavning.
  • Børn, der er fysisk stærke, med sund hud og sunde tænder

 

Kurset

Kurset består blot af en enkelt lydfil hvor jeg fortæller vores historie og gennemgår ovenstående emner.

 

 

 

Kort om kost i forbindelse med graviditet, samt barnest første kost.

Her er vores generelle råd til småbørn og graviditet.
Implementer konsekvent principperne fra Kroppens Ønskekost, helst i god tid før du planlægger graviditet.
Det er den bedste forudsætning for at være optimalt fertil og have det nødvendige overskud til at gennemgå en graviditet, samt komme sig efter fødslen.

 

Efter fødslen kræver det meget af kroppen at producere mælk og derfor skal den naturligvis have de bedste forudsætninger, også uden at moderen mister hverandet hårstrå eller måske må afskrive en tang eller to (moderens krop er nådesløs: hvis ikke det barnet skal bruge er i maden, så høster den beredvilligt fra sig selv).

 

Når barnet begynder at skulle have fast kost, så mener vi at det bedste er, at man tygger sin egne varierede mad og fodrer det til barnet med en ske (helst før maden bliver kold).

Vi starter så småt når barnet begynder at udvise nysgerrigned overfor mad (typisk ved 4 mdrs. alderen) og fortsætter lige indtil barnet begynder at vise utilfredshed med tygget mad og gerne vil have sin egen (typisk ved 8 mdrs. alderen).

Tygningen tilfører enzymer fra den voksnes mund og hjælper barnet med at fordøje mad, som barnet ellers ikke er i stand til.

Dette giver mulighed for en meget mere komplet kost, end det man ellers tilbyder børn, samtidig med at det forebygger enhver form for kræsenhed, da barnet præsenteres for alle smage lige fra starten.


Naturligvis under streng forudsætning af at man følger kursets anvisninger - spiser man ikke selv optimalt, så har ens mad heller ikke noget at gøre i ens børn :-)

 

Det er dyrt at spise ordentligt, men det er en investering i resten af ens eget og hele sine børns liv og dermed den enste investering, der er værd at bekymre sig om at gøre.

 

Optimal kost betyder optimalt overskud i hverdagen.

Både til sine børn, sin partner og hvem man ellers omgiver sig med.

 

 

Disclaimer: Vi har ikke erfaring med kunstige kosttilskud under graviditet og lignende, da det har været unødvendigt for os, når bare vi har taget vores kosten tilstrækkeligt seriøst.
Men hvis din læge anbefaler noget, så gør du naturligvis det.