Kroppens ønskekost
Er du den bedste udgave af dig selv?
Hvis ikke er det måske det skjulte madspild, der spilder din energi.
Der snakkes ofte om madspild, men ikke om hvor meget af den mad vi faktisk spiser, der bliver spildt indeni kroppen fordi kvaliteten ikke passer til os, eller fordi såkaldte antinæringsstoffer blokerer for at vi kan optage det vi har brug for i kosten.
Det leder til uoplagthed, overspisning og fejlernæring og er sandsynligvis medvirkende til et hav af skavanker og livstilssygdomme.
I kurset beskriver jeg de udfordringer der er med moderne kost og hvad vi kan gøre for få det bedste ud af vores mad.
Kurset taler ikke for nogen bestemt diæt og leverer ikke nogen køreplan for hvordan man skal pise. I stedet fokuseres på grundviden om hvordan råvarekvalitet sammen med måltidets tilberedning og sammensætning kan optimeres i forhold til kroppen.
Principperne kan man benytte sig af uanset hvilken diæt man foretrækker og det er dermed op til den enkelte om og hvor høj grad man ønsker at inddrage dem i sin egen madplan.
Det indeholder kurset
Kostkurset består af 3 oplæg med slides, samt et kompendium (PDF).
1. Moderne kost og fødevarekvalitet
Her behandler jeg følgende emner:
- Madspild indeni kroppen
- Hvad er antinæringsstoffer og hvorfor vi ikke kan fordøje dem
- Konsekvensen af antinæringsstoffer
- Tilbered dig ud af antinæringsstoffer
- Kort om rette kombination af vitaminer
- Råvarernes kvalitet
- Kort intro til 2. oplæg
Hør første oplæg gratis som podcast her (varighed: 11:43)
2. Hvordan antinæringsstoffer og fremmedstoffer påvirker vores fordøjelse.
En lidt mere teknisk forklaring på indholdet fra 1. oplæg, med følgende overskrifter:
- Den kroniske mangeltilstand - overspisning
- Kort om kemien omkring antinæringsstoffer
- Lidt om tarmbakterier
- Fremmedstoffer (fra industrielt forarbejdet mad)
- Kort om 3. oplæg
Hør andet oplæg gratis som podcast her (varighed 6:16)
3. Praktiske ændringer man kan foretage i sin kost
Hvilke ændringer man kan foretage sig for at undgå antinæringsstoffer og samtidig tilføje elementer, der øger næringsoptagelsen.
- Animalsk fedt: Hvornår er det godt og hvornår er det skidt?
- Opremsning af gode fedtstoffer og forslag til indtagelse
- Spiring som en del af løsningen på antinæringsstoffer
- Den klassiske morgenmad - problemer og forslag til forbedringer
- Mælkeprodukter - fantastisk ernæring eller sundhedsskadeligt?
- Kød, indmad og fisk: Det du virkelig har behov for og det som kan undværes.
- Treats: Forkælelse af munden, som samtidig er sundt.
Oplæg med slides kan ses efter bestilling (varighed: 11:05)
4. Kompendium
Kompendiet fylder 17 sider og indeholder følgende hovedemner:
- Skriftlig opsumering af de tre oplæg
- Råvarekvalitet
- Tabel over kostgrupper
- Forarbejdningsvejledning/opskrifter
- udvidet teori
Tryk her for at se downloade komplet indholdsfortegnelse, samt første sides tekst.
Den fulde PDF kan downloades efter bestilling.
Køb kurset
Hvis du er blevet inspireret af de gratis oplæg håber vi selvfølgelig, at du vil købe adgang til resten af materialet.
Du er naturligvis også velkommen til at bestille personlig vejledning.
Book konsultation