OBS: Denne hjemmeside er under udvikling og at betragte som en kladde



Blød ost
Blød, mild og fyldig, 4 uger gammel


Kommende produkt, kan endnu ikke købes

OBS: Vi forventer at kunne levere i løbet af sommeren 2020

 

Bløde oste modner hurtigt fordi de indeholder mere vand end hårde oste.

De indeholder mere vand, fordi ostemassen ikke varmes ret meget (36-38 °C) og ikke røres ret længe, sammenlignet med hårdere oste.

Derfor fraråder man bløde oste til gravide eller udsatte mennesker, da uønskede bakterier i princippet vil kunne leve i dem.

 

Eksempler på andre bløde oste er Brie og Camembert, men der er stor forskel på dem.

Hvor Brie er er mild, Cemembert typisk mere kraftig. Begge oste kan være meget kremede når de er færdigmodnede og det skyldes bl.a. den kultur, der tilsættes osten.

Er de ikke færdigmodnede kan de derimod være ret tørre og hårde i midten.




Galleri