Den komplette kost

Vores krop har ikke kun brug for kalorier og de primære næringsstoffer i anbefalede mængder.

 

Den har brug for et hav af følgestoffer

og den har brug for at alting på det molekylære niveau har en form,

der matcher de former, som kroppen evolutionært er udviklet omkring.

 

Næsten alle vitaminer, sukkerstoffer, proteiner og fedtstoffer findes i et hav af undervariationer.

Versioner, der behændigt slås sammen når næringsværdien skal udregnes og nyeste produkt fra fabrikken

skal ansøge om at få det grønne nøglehul.

 

Men der er tusindvis af stofskiftekæder i vores krop,

kæder som gør brok når de i stedet for det molekyle, der var i vores oprindelige føde,

må tage til takke med det, som nu kunne laves på den fabrik fødevaren kom fra.

 

Derudover har vi brug for den rette kombination af vitaminer,

på det rette tidspunkt for at næringsoptagelsen bliver komplet:

Maden skal ikke bare ned i tarmen, næringsstofferne skal også optages i blodet.

Og næringsstofferne skal ikke bare optages blodet og transporteres rundt til de enkelte celler.

De enkelte celler skal også have den komplette næringspakke,

der gør at de på optimal vis kan optage næringsstofferne og anvende dem til deres løbende arbejde.

 

Det optimalt sunde stykke kød og den optimalt sunde plante må nødvendigvis være opvokset og opdrættet i et miljø, der svarer til det miljø de var i, da vores kroppe lærte dem at kende.

 

Hvis vi skal kunne komme de såkaldte livsstilssygdomme til livs, der konstant truer med at få økonomien i sundhedssystemet til at bryde sammen, ja så er det ikke nok at putte grønne nøglehuller og Ø-mærker i indkøbskurven.

Vi er fortalere for et langt mere nuanceret syn på dyrkning og produktion af fødevarer, samt på hvorda måltidet sammensættes.

 

Vores eget projekt, Fødegårdens Osteri er skabt med dette blik for øje.

Læs mere om Fødegårdens Osteri.

Eller prøv et billigt online kursus om Kroppens Ønskekost: behandlingsrum.dk




Galleri