Loading...

 

Åben gård i påskedagene

 

OBS: Nye åbningsdage og -tider, Påskedag og 2. Påskedag.

Vi har nu også åbent Påskedag og 2. Påskedag.

De to programmer beskrevet herunder bliver slået sammen til ét og åbningstiden er nu 10-15.

Vi malker stadig kl. 10, men med de udvidede tider er der nu bedre plads til at man kan slutte sig til senere stadig få meget ud af dagen.

 

Tilmeld Påskedag 31. marts

 

 

Tilmeld 2. Påskedag 1. april

 

 

 

 

I påskeferien er der åben gård på Fødegården Stenbjerglykke.

Vi viser gården frem og har en masse spændende aktiviteter og fællesspisning for børn og voksne.

Man kan bl.a. kæle med angorakaniner, få tur i æselvogn, fodre køerne, se malkningen, og opleve høns, ænder og æsler.

I fællesskab sanker vi de tidligste urter i mark og have og koger en fyldig syvkålssuppe med rodfrugter, laver urtesmør og bager snobrød.

Der er rundvisning på området og osteproduktionen bliver vist frem.



Da vi så vidt muligt følger gårdens rytme er der to forskellige programmer, afhængig af om man ønsker at komme om formiddagen eller eftermiddagen.



Pris 125 kr for voksne og 60 kr for børn (2-15 år).

 



Program formiddag kl. 10-13

 

Formiddagen er mest til dem, der gerne vil opleve gårdens rytme.

Vi starter kl. 10 med at malke køerne. Vi har 5 køer og 4 kalve i forskellige aldrer. Køerne er af den gamle jyske race, men vi har også en enkelt jerseyko.

Derefter henter vi hø til køer og kalve fra vores høstak, og vi fodrer og tilser kaniner, høns, ænder og æsler.

Omkring kl. 11:30 finder vi spiselige planter i naturen til urtesmør og den suppe, der bliver lavet over bål og serveret ca. kl. 12 sammen med snobrød, som man selv bager.

 

Der vil være rigelig mad, så folk skal ikke frygte at mangle frokost.

Resten af tiden kan bruges på at kæle med kaninunger, fodre ænder, gå på stylter, lege i sandkasse og have eller strigle æsler.

Hvis der er tid til overs giver vi en kort rundtur i osteriet.

 

Tilmeld

 

 

Program eftermiddag kl. 15-18

 

Eftermiddagen er mest en aktivitetsdag, eftersom dyrene er blevet fodret og tilset om formiddagen.

Æslet Ina kommer for vogn og alle kan prøve en tur.

Magnes elektrificerede havetrakfor og hans havefræser kommer ligeledes for vogn og giver en tur og

han starter en gammel luftkølet Deutz motor op for de interesserede.

 

På gårdspladsen vil der være håndarbejdsværksteder, hvor man kan lave mindre snitteprojekter, lære at gå på stylter, lære at sno en snor af hø eller bare kæle med kaninungerne.

Der vil også være mulighed for en rundtur i osteriet hvor vi viser hvordan vi laver ostene og hvordan de bliver lagret i vores hjemmelavede ostekælder.

Vi er endnu ikke klar til at sælge oste, men det er mulighed for at smage og på den måde opleve hvordan ostens smag er et produkt af hele gårdens drift og miljø.

 

 

Omkring 16.30 går vi på tur i mark og have efter de tidligste urter og koger en fyldig syvkålssuppe med rodfrugter, laver urtesmør og bager snobrød.

Maden kan gøre det ud for et normalt aftenmåltid, så man behøver ikke tænke på at skulle nå hjem og lave mad den dag.

 

Vi glæder os til at se jer.

 

Tilmeld