Fermenteringskursus
500


Nødvendigt antal deltagere: 4-6

Vi gar gennem det sidste årti arbejdet meget omfattende med fermentering og har som noget unikt også stor erfaring indenfor kød- og mælkeprodukter.

Fermentering har for os aldrig været en hobby eller et intellektuelt projekt, men en integreret del af en handlingsorienteret hverdag.

Fermenterede produkter udgør både en nødvendig del af vores kost og er et uundværligt redskab til at konservere råvarerne.

 

Kurserne tager udgangspunkt i surgrønt, altså fermenterede grøntsager.

Men på de to store kurser vil der være rigelig tid til at gå ind i emner, der ligge udenfor dette område (dog er der ikke tid til at folk selv kan nå at arbejde med andet end grøntsager).

Vi tibyder tre forskellige kurser.

 

1. Kort og fokuseret - Mest om surgrønt - 500,- 

 Et kursus på 2 timer hvor vi straks går i gang med at lave surgrønt, som er vores eget navn for fermenterede grønsager - det er ikke surKÅL da der er så meget andet i end kål.  Vi snakker mens vi snitter, hakker og ælter og smager undervejs på forskellige færdige blandinger af surgrønt så I får en fornemmelse af de forskellige udviklingstrin.  I får hver et glas af dagens surgrønt med, som kan stå og modne hjemme ved jer selv. Dagens mål er at blive så fortrolige med processen og produktet, at I slet ikke kan vente med at komme hjem i køkkenet og lave mere

 

2. Fokuseret og sanseligt - Surgrønt og foredragsfrokost - 700,- 

 Et kursus på 4 timer hvor vi tager første halvdel i køkkenet hvor vi arbejder på livet løs med surgrønt og slutter af med en fuldkornsfrokost med en masse fermenterede ting.  I får hver et glas af dagens surgrønt med, som kan stå og modne hjemme ved jer selv. Til frokosten vil der bl.a. være et udvalg af surgrønt på forskellige udviklingstrin, i forskellige blandinger og anvendt på forskellig måde, hele grønsagsstykker fermenteret i lage og de modige vil blive præsenteret med chiligrønt og surchili.  Vi drikker kombucha til maden og smager på hjemmelavet eddike. Dermed bliver frokostbordet en naturlig ramme for et foredrag om fermentering af forskellige fødevarer mens I smager jer igennem emnet. Målet med dagen er at blive fortrolig med produktionen af surgrønt og inspireret til at bruge det og andre fermenterede produkter på frokostbordet og i madlavningen.

 

3. Sanseligt og hyggeligt - Næsten en fest - 900,- 

 Et kursus på omkring 5 timer hvor vi tager det lidt mere roligt. Vi starter med surgrønt i køkkenet som det foregående kursus men her får I 3 liter surgrønt med hjem i en fødevaregodkendt spand (som I efterfølgende kan bruge til fermentering og opbevaring af surgrønt).  Den efterfølgende foredragsfrokost foregår ligesom ovenstående beskrivelse, men afsluttes med urtethe og kage. I får desuden et glas færdigfermenteret surgrønt og et fuldkornssvejderugbrød med hjem, så I kan give eksempler på jeres nye kunnen med det samme I kommer hjem.  Dagens mål er kundskab gennem hygge, hvor I foruden fortrolighed med fermentering og inspiration til videre brug får noget ekstra med hjem at vise og spise.




Galleri