Familien | stenbjerglykke.dk | I medierne | Kontakt

Fødegården Stenbjerglykke findes ca. 15 km fra Svendborg. På gården bor Frida og Mikkel og deres 5 børn, Magne, Ylva, Alvin, Burre og Groa, som undervises hjemme på gården. Vores forskellige bestræbelser har gennem tiden tiltrukket sig en del medieomtale, hvilket bl.a. resulterede i Søren Ryges programserie ”Fra, Mor og Børn” i 5 afsnit.

Vi har gennem en årrække eksperimenteret med at drive gården med heste (i stedet for maskiner) for at kunne levere helt autentiske landbrugsprodukter til forbrugerne, men vælger nu at satse på vores mejeri i stedet. Skiftet til mejeriprodukter medførte i 2019 en længere familieekskursion til de Sydschweiziske alper for at lære det traditionelle håndværk fra bunden.

På længere sigt ønsker vi at føje autentisk lufttørret kød til vores produkter, sammen med rugbrød og surgrønt, som mange mennesker allerede kender os for.

 

 

Vi mener at mad er sundere og smager bedre jo mindre forarbejdet den er og jo færre tilsætningsstoffer der er brugt i fremstillingen. Derfor har vi viet vores liv til at arbejde med traditionel dyrkning af råvarer og fremstilling af mad. Ost fremstillet på autentisk vis betragter vi i modsætning til fabriksoste som noget af det fineste og sundeste næringsmiddel, der findes.