Forside | Familieliv | Hestebrug | Pløjefri dyrkning | Rugbrød | Surgrønt | Dome 

Gården drives med heste hvor det er muligt. Det har den fordel at jorden ikke udfordres af tunge maskiner, men derudover handler det mest om indstilling. Vi synes det er fantastisk at have et dagligt forhold til ens trækkraft og at vedligehold sker med mad i stedet for skruenøgle og diesel. Det er ikke fordi der er noget galt med at andre har traktorer, men heste passer bare os bedst og gården har en størrelse hvor det kan lade sig gøre.
I forhold til at udvikle vores dyrkningsform er heste nødvendige fordi de giver en tæt kontakt til jorden. Hver eneste kvadratmeter overvandres mange gange på en sæson, den ses med øjnene og mærkes med fødderne og det gør det muligt at følge udviklingen i jordstruktur og plantevækst. Muldprocent måles ikke i reagensglas, men i forhold til hvordan jorden føles mellem tæerne - man bliver så at sige ét med sine marker og får et personligt forhold til dem.


Vores heste

Vi har tre Nordsvenske heste og én som er blandet af Clydesdale og Nordsvensk. De er forholdsvis små arbejdsheste på 500-700 kg og omkring halvanden meter i stang. Indtil videre er det en størrelse som passer godt til os, men vi har dem i høj grad grundet deres gemyt, som er afgørende for at undgå på farlige situationer. Alle hestene er tilkørt og bruges til arbejdet. Vi rider aldrig på dem, da vi ikke har tid, men to af dem er tilredet.
Hestene går på en 4 ha stor fold som er meget kuperet.Galleri