Forside | Grønt fællesskab | Systue | Surgrønt og brød | Om os

>> Tilbage til Grønt fællesskab

Grøntsager

En plantes naturlige vækst i samspil med omgivelserne kræver en lang vækstsæson.

Nogle planter er bedre til dette end andre og derfor arbejder vi indtil videre med de grøntsager vi har erfaring med på vores jorde.

Det er Gulerødder, Rødbeder, Pastinak, Knoldselleri, Bladselleri, Hvidkål, Spidskål, Rosenkål, Palmekål, Grønkål, Løg og Hvidløg.

 

The- og medicinhave

Ved grøntsagsmarken etablerer vi en the- og urtehave med blomster, kryddderurter og gamle medicinplanter der kan bruges til the. Der vil blandt andet være forskellige mynter, citronmelisse, salvie, forskellige timian, sar, isop, baldrian, kvan, lavendel, fennikel, anisisop, bibernelle, hjulkrone, kamille, sødskærn, merian, morgenfrue. Her vil medlemmerne kunne smage og opleve urterne når de er på gården og få leveret urtethe sammen med grønsagerne. Der blive afholdt kurser og workshops i brugen af medicin- og theplanter, vilde såvel som kultiverede.

Frugtlunde

Jorden på gården varierer meget og er samtidig meget kuperet. Der kan være sand, ler, sten og skråninger mod nord, syd, øst eller vest.

I stedet for at lave én stor firkantet plantage med lige rækker, vil vi gerne have flere mindre lunde hvor træerne står naturligt. Og de skal stå der hvor de passer naturligt ind med jorden og terrænet og forskellige slags træer skal stå sammen.

I hver lund opstilles et naturligt bistade (hul træstamme) som kan samarbejde med frugttræerne.