Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/stenbjerglykke.dk/stenbjerglykke_functions.inc.php on line 851


>> Tilbage til Familieliv

 

Noget af det folk reagerer mest på er at vi ofte går med bare tæer. Folk spørger hvorfor vi gør det, om det er ansvarligt,

om det ikke er koldt osv.

Vi gør det først og fremmest fordi vi har lyst og kun når vi har lyst. Derfor kan vi også finde på at have sko på en dag, hvis vi lige har lyst til det. På samme måde som andre vælger om de vil have den røde eller grønne jakke på inden de går ud, vælger vi fodtøj til eller fra efter ønske og behov.

 

Hvis man gør det efter forholdene er det forsvarligt. Skal der skæres med motorsav eller svejses så foregår det naturligvis altid i det fodtøj og påklædning som er nødvendigt af hensyn til sikkerheden.

Børnene bestemmer normalt selv hvad de vil have på fødderne, med mindre vi mener det er for koldt/uforsvarligt for dem med bare tæer.

 

Mikkel ses i et klip i sne og frost med bare tæer, ben og arme. Den pågældende dag blev der først fodret og efterfølgende var vi nede og lege på isen med børnene – sammenlagt omkring 1½ time i frostvejr. Så massiv en kuldepåvirkning kan naturligvis være farlig. Der kan ske forfrysninger og kroppen kan gå i chok hvis kernetemperaturen falder for meget. Endvidere kan kredsløbet blive overbelastet hvis man ikke er vant til det. Det er resultatet af mange års træning når Mikkel leger på isen og han kender faresignalerne og ved hvor meget han kan håndtere ved forskellige vejrforhold.

 

Det er en proces som skal startes langsomt op over flere år hvor man følger årstiderne så langt man kan, hvor kredsløbet udvikles og gennem mental træning også psyken.

Er man på kanten af sin formåen så er det vigtigt at kunne afbryde øjeblikkeligt,

ved at gå indendørs med det samme det er nødvendigt.